Fatini Shukri
Home About Follow

"Reality continues to ruin my life."
— Bill Watterson

blank


What to say~~


instagram


ssup


tweets




What I'm Doing rn?
Saturday, January 20, 2018 • 0 comments



the beach summer GIF

Assalamualaikum!!!
It's been a long time kann..

So, today aku nak update pasal kehidupan aku :)

Aku sekarang tengah berkerja di bakery dekat dengan rumah. YEYY!

Hmmm... 

Aku tak berapa nak happy lah sebab gaji pun tak berapa nak banyak. So, aku tengah cari kerja lain yang aku boleh buat. Bukan tak bersyukur ye~~~ dengan gaji yang aku dapat tu, sekarang takleh survive babe! banyak benda aku nak buat dengan duit tu. :) THINK POSITIVELY YEE

Oh, btw harini aku cuti. Sepatutnya aku cuti hari ahad, sebab memang aku cuti haritu. Tetiba akak tu cakap aku kena cuti hari sabtu pulak. Alah tak sukanya. Sebab, kalau hari ahad family aku lagi banyak berjalan kalau nak dibandingan dengan hari sabtu.. haih, tapi takpelah ku turutkan jua perintahnya itew. Memandangkan aku cuti harini, sepatutnya aku kena pergi interview untuk kerja bulan 2 nanti. Tapi~~~ hmmmm. Aku dah cakap dah aku datang hari ahad sebab aku cuti hari ahad kan.. so, terpaksa lah cancel hari ahad. Maybe aku pergi harini kot.

Tapi ye lah, aku snanye malas gila nak kerja. Tak best. Takde life langsung. Hidup aku penuh dengan kerja 6 hari seminggu. Balik rumah terus tidur, bangun pagi terus pergi kerja. Kalau lah macam ni hidup berkerja, aku taknak kerja sampai aku tua boleh tak? Macam mana nak spend time dengan family kalau setiap hari kerja. Now aku faham kenapa orang banyak takde masa nak spend time dengan family. Kesian family yang busy tu. Aku harap nanti diorang mana mana yang nasib tak terlalu nak baik and yang tak dapat spend time dengan family tu nanti dapat lah ye. Insyallah.

Okay, tu jelah yang aku nak update sekarang ni:)

Bye!!!

XOXO,
F


Thursday, January 4, 2018 • 0 comments



hello


It's a wrap :)
Wednesday, January 3, 2018 • 0 comments



the master ocean GIF by The Good Films

Assalamualaikum!!

It's been 2 a.m. And I'm still here :)

It's already 03 Jan 2018.

It's time for me to wrap things up in 2017 *clap*

2017.

It was a great year, a lot of experiences, a lot of memories.

The best year in my life?

Maybe.

Yes.

No.

An emotional year.

The happiest moment in my life happened in the year of 2017.

Couldn't forget what I just did last year.

How 'bout you?

I'm listening to a song with only one lyric, 보고 싶어요. <one fact that i want to tell you guys

One hope.

I hope I don't spoil my this year.

The end.

XOXO,
F



Hello
Friday, December 29, 2017 • 0 comments



music video beach GIF by Lewis Del Mar

Assalamualaikum!!

Hello I'm back! Its been a long time since I'm blogging. haha. 

The last time blogged is about my class. This time I want to tell I've ended my school life. Hahahahahahahahaha.

Happy dia tak tahu lah apa rasa. 

So, SPM haritu hmm ok je Nothing special. Just hoping for the best. I kinda like didn't do well that much. Banyak f*cked up. Hmm banyak risau ah.

So, sekarang ni menganggur. Cari kerja tak dapat-dapat. Aku pun tak tahu lah, redha je lah. Bersabar sambil menunggu sambil berusaha.

So, nothing much to update to you guys. I'm gonna end this here. Bye!

XOXO,
F


Update~
Sunday, May 28, 2017 • 0 comments




Assalamualaikum!!

Aku rasa setiap tahun aku ada update pasal sekolah kot.. hihi. So, aku nak mengekalkan 'tradisi' lah kononnya~ Sebab tahun ni aku tak cite lagi pasal sekolah an.

So, 2017... Last year aku kat sekolah ni. And, setakat ni... 2017 is my favourite year. Sebab, semua kerja gila yang aku tak sangka aku akan buat semua aku buat weh.. Sumpah, aku sendiri pun tak sangka diri aku macam ni.. Ni kalau member-member aku yang lama-lama tengok aku ni~ mesti terkejut beruk tengok perangai aku.. hahaha

Tapi serious ah.. aku sendiri dapat rasa perubahan dalam diri aku. Aku macam ada dalam ambang kedosaan.. hahaha.

Lagipun, ni kan last year.. tahun depan confirm dah tak jumpa dah.. so, macam-macam benda gila aku buat... Apa yang aku buat tu biarlah menjadi rahsia. And, makin nak SPM ni, makin menjadi-jadi malas aku. Sebab aku tengok budak kelas aku macam relax je an. So, aku pun relax ah macam SPM tu lagi 10 tahun. Bayangkanlah, tahap relax aku tu.. haritu aku exam aku tak baca buku.. HAHAHA lawak bukan?

Btw, aku turun kelas.. hahaha. And ni lah kelas paling best yang aku pernah masuk.. Snanye kelas dia biasa je~ Tapi, maybe sebab aku terlebih buat kerja bukan-bukan kot, tu yang jadi best tu.. HAHAHA. Please positive ye anak-anak.

Masa aku mula-mula duduk kelas ni an.. Aku asyik merungut je~ dengan cikgu garang dia apa semua.. Memang tak ah kan. Aku rasa nak keluar dari kelas tu. Sekarang, aku dah taknak pergi mana-mana dah.. Diorang dah macam family walaupun banyak kali gaduh. Kenkadang aku rasa nak lempang je smeua orang dalam kelas tu. Ni first time ah aku masuk kelas banyak kali gaduh.. Tapi setiap kali gaduh, aku lah yang paling terhibur sekali. Orang gaduh, aku gelak. Tapi bila kena kat batang hidung sendiri, rasa nak mengamuk gila.

No matter what~ aku sayang semua <3 Selamat Hari Raya.. hahaha


XOXO,
F


Lawatan
Thursday, May 25, 2017 • 0 comments




Assalamualaikum!!!

Harini snanye aku ada lawatan pergi UKM. Which is lawatan pasal electric and electronic. Which is diorang more like wanna promote their engineering in electric and electronic lah.. lebih kurang gitu ah~~

Tapi, overall lawatan ni best gila and aku suka.. walaupun tak dapat explore semua benda yang ada dekat situ. Lagi-lagi dapat spend time ngan kengkawan an.. hmm lagi lah best~
Actually, pasal lawatan ni an.. kitorang ada conflict dengan junior... sorry lah aku kutuk ni~ tapi diorang ni ungrateful and tak boleh nak appreciate something yang rare kita akan lalui. Benda yang macam susah nak dapat dalam hidup kita ni. Haaa gitu. And konon dah berjaya sekali terus pandang rendah kat orang lain... pergh.. ingat diri tu sikit.. kau hidup pun belum tentu sampai 16 tahun <3

Maybe aku bukan lah seorang yang layak nak cakap pasal benda-benda ni an.. Tapi pleaselah appreciate everything in your life.. Shame on you budak.

Aku snanye tengah marah ni.. haha

Btw, banyak gila lah benda yang aku belajar daripada apa yang aku pergi tadi. Aku tak tahu pun kewujudan-kewujudan benda ni.. And aku amaze gila. Tapi malangnya aku takde minat dalam engineering. So, aku mampu tengok je. Tapi sumpah ah. Aku tak sangka diorang boleh cipta macam macam dalam U je kot.. Tadi aku dapat tengoklah machine besar-besar, tapi baru prototype jelah.. Tak tahu lah kalau ada product dia yang betul.. And machine-machine tu, aku ingat diorang tak buat kat U, diorang macam create benda tu dekat kilang ke tempat yang macam lab.. tapi lab dia besar gila nak mati. You know what i mean.

Tapi aku paling amaze.. aku tak sangka benda-benda tu manusia mampu fikir nak buat/cipta.. HAHA.. ke aku je yang fikiran cetek? AHAHAHA

Last but not least, aku berterima kasih sangat kat cikgu<3
Thank you cikgu sebab bawak kitorang<3

Displaying IMG-20170525-WA0128.jpg

Nah~ lanje kit.. hihi

XOXO,
F


I'm back.
Tuesday, May 23, 2017 • 0 comments





Assalamualaikum!!!

So, aku dah menghilang lama gila duh. And aku rasa aku nak remake blog aku dengan cara writing yang berbeza..

What i mean by cara writing berbeza is more to like myself.. tak fake dan sebagainya. 

Btw, for now, aku try nak cari and curi masa nak update blog. Sebab aku ni malassss.. and selalu lupa kewujudan blog ni. But no matter what, kena teruskan career aku dalam blogging.. *macam lah dapat duit, ergh*

Harini an, pergh. haha tak ada apa jadi sangat.

Sepanjang aku hidup, aku baru sedar haritu yang hidup aku dikelilingi drama teruks. Yang korang tak akan sangka budak sekolah menengah lalui semua benda ni. Sumpah bullshit. Macam apa je duh. Sorry ah kat member-member yang baca ni sebab aku update benda ni~~ Btw, blog aku bukannya ada reader pun. Senang cite an.. bukak je lah drama pape pun an.. semua boleh relate dengan apa yang jadi.. HAHAHA

Siut je aku ni. 

k ah, tu je kot. Papehal aku roger nanti.

bye~

XOXO,
F